Skocz do zawartości

Kaszka na starterze!


Atebo

Rekomendowane odpowiedzi

W opisie średnia flokulacja, ale to na zdjęciu jest niska, może potrzebują więcej czasu na zbicie się. Ja miałem tak w dwóch rodzajach drożdży, że były bardzo luźne i nie zbijały się w aglomeraty były to Wyeast 1318 London Ale III, one jednak po dłuższym czasie (2-3 tyg.) ładnie już zbijały się na dnie, natomiast wyeast 3711 French saison nie zbijały się nawet po długim czasie w kupę cały czas były tak luźne jak na drugim twoim zdjęciu, ciężej było zlewać z startera i gęstwy płyn z nad nich i trochę zawsze wylatywało ale się tym nie przejmowałem bo było ich wystarczająco dużo żeby ruszyły. Piwa na nich wyszły dobre, więc wydaje mi się, że to normalne że tak się dzieje z nie którymi szczepami drożdży.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.