Skocz do zawartości

Fermentowalność suchego ekstraktu WES


Browariat

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, planuję dziś zabutelkować Kożlaka, pierwszy raz dodając do refermentacji suchy ekstrakt słodowy Wes jasny 200g puszka. Próbuję skorzystać z kalkulatora Bottle Priming Widget http://hbd.org/cgi-b...idgets/bp.html. Są tam 3 różne wartości dla ekstraktu suchego : 55% 70% i 75%. Wartości te odnoszą się do konkretnych ekstraktów producentów. Czy ktoś ma pojęcie jak sytuuje się tu ekstrakt suchy WES? Którą wartość przyjąć?. Proszę o odpowiedź osoby ktore mają jakieś doświadczenie, a nie przypuszczają. Pozdrawiam!

Edytowane przez marcinpoz1qaz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.