Skocz do zawartości
anteks

Weizenbock-III miejsce KKPD 2008

Rekomendowane odpowiedzi

warka 83 weizenbock

 

skład

- pszeniczny ciemny 3000g

- monachijski 2500g

- carahell 300g

 

zacieranie

- woda 12,5 l 40°Cwsypane słody-10min

- 55°C-20 min

- 65°C-60min

-72°C-60min

 

 

 

gotowanie 90 min

- na początku 20 g aromat szyszka

- 10 min przed końcem 20 g aromat szyszka

 

wyszło 22l 17 blg ,zadane 3068

zabutelkowane z dodatkiem 160g cukru, blg końcowe 5

III miejsce w w II Krakowskim Konkursie Piw Domowych w 2007rw Kategorii Weizennbock

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×