Skocz do zawartości
anteks

PORTER III w IV KPD Żywiec 2006

Rekomendowane odpowiedzi

warka 36 Porter

warzone 16.11.05

składniki Portera

- wiedeński 2kg

- pilznański 1,4kg

- karmel ciemny(strzegom) 0,1kg

- caramunichIII 0,5kg

- cararoma 0,2kg

- palony 0,1kg

zacieranie 90min 68-70oC

wyszlo 16l 20 blg oczywiśce po dodaniu 1,2 kg WESowego ekstraktu i 1 łyżki barwiącego

goryczka 40g na początku i 15 aromatu na końcu

drożdże WYEAST 2278 czech pils

blg końcowe 5

piwo zajęło III w kategorii Porter w IV Konkurcie Piwo Domowych w Żywcu 2006

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×