Jump to content
Makaron

10 lat warzenia

Recommended Posts

Nigdy za bardzo się nad tym nie zastanawiałem, ale pierwszy post skłonił mnie do sprawdzenia, kiedy otwarto centrum handlowe. Wychodzi na to, że może nie warzyłem, ale pierwszą puszkę też podgrzałem z dzisięć lat temu. Kupiona w leroyu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gdzie kupiłeś puszkę?

 

Nie pamiętam dokładnie. Ale chyba w OBI? Surowce na zazcieraną warkę kupiłem w Baltic Malt. Drożdże i chmiele w browamatorze. Wtedy chyba innego sklepu nie było.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szacun, uznania i sponiewierania (na obchodach cynowych/aluminiowych godów). :tort:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okrągła rocznica, gratulacje. Sam dokładnie za rok myślę taką obchodzić i już postanowiłem, że będzie to piwo z puchy, nigdy takiej nie popełniłem. Piłem różne piwa z puchy od bardzo dobrych do paskudnych, nam rok na wybór.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Makaron, kiedy będziesz w okolicy Kielc? Zapraszam. Ja moją puszkę też kupiłem ok 10lat temu, na Targach Poznańskich, gdyby nie młotkowa kapslownica... domyślasz się. Pozdrawiam. Ps dodam,że puszkę i młotek zostawiłem na pamiątkę.

Edited by GB...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie zauważyłem że wszystkie osoby, które się wkręciły w temat i utrzymały zainteresowanie do dzisiaj, to albo mocno się angażują, albo budują własne browary rzemieślnicze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulacje Makaron ! To kiedy Ty zakładasz Browar rzemieślniczy/komercyjny/jakakolwiek inna nazwa browaru, z którego czerpie się już nie tylko przyjemność ale i pieniądze ... ? W ogóle masz coś takiego w planach czy nie ciągnie Cie to ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piękny wiek Twojego Browaru . Gratulacje za wytrwałość , szacunek za doświadczenie którego dajesz tu nam czasem liznąć .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulacje Makaron ! To kiedy Ty zakładasz Browar rzemieślniczy/komercyjny/jakakolwiek inna nazwa browaru, z którego czerpie się już nie tylko przyjemność ale i pieniądze ... ? W ogóle masz coś takiego w planach czy nie ciągnie Cie to ?

 

Chce czerpac przyjemnosc z warzenia. Wejscie w 100% w biznes by wiekszosc tej przyjemnosci zniszczyl. Pozatym ja nie mam zdolnosci marketingowych. Nie umialbym sprzedac wody na pustyni... bo bym ja rozdal za darmo :D.

 

A tak naprawde... nie stac mnie na sprzet ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mało kogo stać na sprzęt . Wszyscy kombinują kredyty + oszczędności życia swoje . A pewnie kokosów nie ma , urzędasy kłody pod nogi rzucają i zaczyna się walka o każdy grosz co pewnie niszczy frajdę jak pisałeś .

Jak będziesz kiedyś rozdawał swoje twory za darmo , weź mnie pod uwagę . Uszanuję ten gest ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...