Skocz do zawartości

PILS - III miejsce w konkursie w Pradze


anteks

Rekomendowane odpowiedzi

Warka 106 Mgliste warzone 27.08.08

 

skład

- pilzneński 5000g

- caralils 500g

- marynka granulat 45g

- lubelski granulat 20g

 

zacieranie

- 45°C wsypane słody

- 52°C 15 min

- 62°C - 40 min

- 72°C - 90 min

zacieranie w lodówce turystycznej

gotowanie 60 min

- marynka 20g -60 min

- marynka 25g - 30 min

l - lubelski 20g - 0 min

wyszło 30l 11 blg

zadane

23l-saflagery

7l- kolesch

fermentacja w chłodziarce

blg spadło do 3 zabutelkowane 20.09.08 z dodatkiem 6,5g/l cukru

Piwo to zajęło III miejsce w konkursie w Pradze

http://www.piwo.org/wydarzenia/polacy-na-podium-w-pradze/

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Anteks, coś mi się z chmielami nie zgadza - w składzie masz Marynkę, a później pojawia się Magnum.

I jeszcze jedno pytanie - granulat wsypujesz bezpośredni do brzeczki?

poprawione , to marynka wsypana do bezpośrednio do brzeczki

Na browarbizie nikt togo nie zauważył widać na tym forum są debeściaki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Magnum czy Marynka? ;)

Czy piwo na saflagerach i koelshach pomieszałeś przed butelkowaniem?

poprawione marynka

nie piwo na saflagerach fermentowało w lodówce a więcej nie chciało się do niej zmieścić więc zadałem koleschami i fermentowały w wysokich temp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.