Jump to content
Sign in to follow this  
anteks

PILS - III miejsce w konkursie w Pradze

Recommended Posts

Warka 106 Mgliste warzone 27.08.08

 

skład

- pilzneński 5000g

- caralils 500g

- marynka granulat 45g

- lubelski granulat 20g

 

zacieranie

- 45°C wsypane słody

- 52°C 15 min

- 62°C - 40 min

- 72°C - 90 min

zacieranie w lodówce turystycznej

gotowanie 60 min

- marynka 20g -60 min

- marynka 25g - 30 min

l - lubelski 20g - 0 min

wyszło 30l 11 blg

zadane

23l-saflagery

7l- kolesch

fermentacja w chłodziarce

blg spadło do 3 zabutelkowane 20.09.08 z dodatkiem 6,5g/l cukru

Piwo to zajęło III miejsce w konkursie w Pradze

http://www.piwo.org/wydarzenia/polacy-na-podium-w-pradze/

Edited by anteks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anteks, coś mi się z chmielami nie zgadza - w składzie masz Marynkę, a później pojawia się Magnum.

I jeszcze jedno pytanie - granulat wsypujesz bezpośredni do brzeczki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magnum czy Marynka? ;)

Czy piwo na saflagerach i koelshach pomieszałeś przed butelkowaniem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anteks, coś mi się z chmielami nie zgadza - w składzie masz Marynkę, a później pojawia się Magnum.

I jeszcze jedno pytanie - granulat wsypujesz bezpośredni do brzeczki?

poprawione , to marynka wsypana do bezpośrednio do brzeczki

Na browarbizie nikt togo nie zauważył widać na tym forum są debeściaki

Share this post


Link to post
Share on other sites
Magnum czy Marynka? ;)

Czy piwo na saflagerach i koelshach pomieszałeś przed butelkowaniem?

poprawione marynka

nie piwo na saflagerach fermentowało w lodówce a więcej nie chciało się do niej zmieścić więc zadałem koleschami i fermentowały w wysokich temp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na browarbizie nikt togo nie zauważył widać na tym forum są debeściaki

A to się zgadza ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.