Usiu 116 1 Browary Zgłoś Napisano 17 Lipiec 2013 (edytowane) Jaki jest maksymalny zasyp karmelowych w American Amber Ale, żeby nie przesadzić? Chcę dać koło 20%, myślę, że będzie ok, ale wolę się upewnić Edytowane 18 Lipiec 2013 przez Usiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KosciaK 145 1 Browary Zgłoś Napisano 17 Lipiec 2013 Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych i czytałem tu na forum pozytywne opinie o tej recepturze. W przyszły weekend planuje uwarzyć Amber Ale z około 18% karmelowych, tak w okolicach 14°Blg, sam jestem ciekaw co wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Makaron 258 1 Browary Zgłoś Napisano 18 Lipiec 2013 Wydzielilem watek z BJCP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usiu 116 1 Browary Zgłoś Napisano 18 Lipiec 2013 (edytowane) Wydzielilem watek z BJCP. To zmień jeszcze tytuł, bo pytanie jest odnośnie American Amber Ale, a nie APA. edit: ok, sam zmieniłem, można wykasować tego posta Edytowane 18 Lipiec 2013 przez Usiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek9999 108 Zgłoś Napisano 18 Lipiec 2013 Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych ... Źle pamiętasz, ma 12% karmelowych. Pozostaje jeszcze problem jakie karmelowe, bo są jaśniejsze i ciemniejsze. Tam jest jasny i czerwony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KosciaK 145 1 Browary Zgłoś Napisano 18 Lipiec 2013 A, no tak, liczyłem karmelowe razem z bursztynowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach