Skocz do zawartości
Usiu

Ile dodać słodu karmelowego do American Amber Ale?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest maksymalny zasyp karmelowych w American Amber Ale, żeby nie przesadzić? Chcę dać koło 20%, myślę, że będzie ok, ale wolę się upewnić :)

Edytowane przez Usiu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych i czytałem tu na forum pozytywne opinie o tej recepturze. W przyszły weekend planuje uwarzyć Amber Ale z około 18% karmelowych, tak w okolicach 14°Blg, sam jestem ciekaw co wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wydzielilem watek z BJCP.

 

To zmień jeszcze tytuł, bo pytanie jest odnośnie American Amber Ale, a nie APA.

 

edit: ok, sam zmieniłem, można wykasować tego posta :)

Edytowane przez Usiu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych ...

Źle pamiętasz, ma 12% karmelowych. Pozostaje jeszcze problem jakie karmelowe, bo są jaśniejsze i ciemniejsze. Tam jest jasny i czerwony.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×