Jump to content
Usiu

Ile dodać słodu karmelowego do American Amber Ale?

Recommended Posts

Jaki jest maksymalny zasyp karmelowych w American Amber Ale, żeby nie przesadzić? Chcę dać koło 20%, myślę, że będzie ok, ale wolę się upewnić :)

Edited by Usiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych i czytałem tu na forum pozytywne opinie o tej recepturze. W przyszły weekend planuje uwarzyć Amber Ale z około 18% karmelowych, tak w okolicach 14°Blg, sam jestem ciekaw co wyjdzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wydzielilem watek z BJCP.

 

To zmień jeszcze tytuł, bo pytanie jest odnośnie American Amber Ale, a nie APA.

 

edit: ok, sam zmieniłem, można wykasować tego posta :)

Edited by Usiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych ...

Źle pamiętasz, ma 12% karmelowych. Pozostaje jeszcze problem jakie karmelowe, bo są jaśniejsze i ciemniejsze. Tam jest jasny i czerwony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...