Jump to content
Sign in to follow this  
Marian7

Burzliwa w 2 dni?

Recommended Posts

Do tej pory zrobiłem 6 warek z brewkitów i najkrótsza fermentacja burzliwa jaką miałem, trwała 4 dni. W sobotę pierwszy raz zacierałem (Saison wg receptury Doroty Chrapek) i burzliwa dzisiaj już się skończyła. Drożdże wystartowały około północy z soboty na niedzielę, a dzisiaj od rana już nie bąbluje. Przed chwilą zrobiłem pomiar i z 13Blg zeszło do 3Blg.

 

Temperatura fermentacji - 24 st C, niżej nie udało mi się zejść. Z jednej strony, fajnie odfermentowało, ale czy to nie za szybko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te drożdże charakteryzują się dość szybką pracą, więc jest to jak najbardziej możliwe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planuję zostawić do weekendu na wszelki wypadek. Dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.