Skocz do zawartości
Marian7

Burzliwa w 2 dni?

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory zrobiłem 6 warek z brewkitów i najkrótsza fermentacja burzliwa jaką miałem, trwała 4 dni. W sobotę pierwszy raz zacierałem (Saison wg receptury Doroty Chrapek) i burzliwa dzisiaj już się skończyła. Drożdże wystartowały około północy z soboty na niedzielę, a dzisiaj od rana już nie bąbluje. Przed chwilą zrobiłem pomiar i z 13Blg zeszło do 3Blg.

 

Temperatura fermentacji - 24 st C, niżej nie udało mi się zejść. Z jednej strony, fajnie odfermentowało, ale czy to nie za szybko?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te drożdże charakteryzują się dość szybką pracą, więc jest to jak najbardziej możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Planuję zostawić do weekendu na wszelki wypadek. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×