Jump to content

Recommended Posts

12.07.2013

warka #5 PIPA (HB)

 

SKŁAD:

  • Pilzneński - 5kg
  • Monachijski - 0,2kg
  • Karmelowy - 0,2kg
  • Marynka - 40g
  • Lubelski - 60g
  • Citra - 10g
  • Cukier - 120g (7 czubatych łyżek)
  • Mauribrem Ale 514 (saszetka)

ZACIERANIE:

woda do zasypu - 17l o temp 67C dodałem 4g CaCl2

40' - 65C

40' - 71C

 

WYSŁADZANIE:

Przełożenie młóta do fermentora z wężykiem.

32l - ok. 75C

30l - 10Blg

 

GOTOWANIE 70`

Zrobiłem odwróconą przerwę chmielową. Dodałem Citrę i zakryłem garnek pokrywą. Nie podgrzewałem przez 3h.

60' - Marynka 40g

30' - Lubelski 30g

10' - Lubelski 30g

10' - Cukier

 

28,5l - 13Blg

 

FERMENTACJA:

Napowietrzenie grawitacyjne

Drożdże zadane w 25C

 

Burzliwa:

22C - planowana na 7-10 dni

 

KOMENTARZ:

- problem z fermentacją ;) opis problemu: http://www.piwo.org/.../page__st__2580

 

EDIT:

- Plan na burzliwą 1 tydzień

- Plan na cichą 2-3 tygodnie

Edited by Udo Grubbe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.