Jump to content

pszeniczne podejście drugie


Sojer
 Share

Recommended Posts

Witam!

wieki temu zrobiłem pszeniczniaka wg następującej receptury podanej na końcu postu. Zastanawiam się nad zmianami. Primo idą do mnie drożdże Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen (dzięki BaronVonZuk).

Słody jakie mam to:

Carahell

Melanoidynowy

Carared

Caraaroma

Carapils

Pszeniczny

monachijski

 

Zrobić tak jak poprzednio, czy coś z mych słodów byście polecili? Nadal myślę o dekokcji dwuwarowej

Jeśli robiłbym podobnie dałbym 2,5 pszenicznego, 1,5 pilzneńskiego i 0,5 carahell

 

Oto warka z 1 X 2007

pszeniczny jasny 2 kg

pilzneński 1,5 kg

carahell 0,25 kg

 

dekokcja dwuwarowa

 

45 st. 15 min

53 st. I dekokt (63 st. 10 min, 72 st. 10 min, 100 st. 15 min)

63 st. II dekokt (72 st. 10 min, 100 st. 15 min)

72 st. 35 min.

78 st. i filtracja

 

chmielenie Lubelski 20 g + 10 g

 

drożdże Safbrew WB-06

 

Blg początkowe 12,5, końcowe 3,5

refermentacja glukoza 170 g (na 33 butelki 0,5 l)

Edited by Tomek-Pasieka
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.