Skocz do zawartości

Wyeast 3944 Belgian Witbier


Rekomendowane odpowiedzi

Rozbij saszetkę wewnętrzna. Jak opakowanie spuchnie w kilka godzin to znaczy że w środku jest dużo zdrowych drożdży i powinno dać radę. Natomiast jak saszetka się będzie ślimaczyć to będzie oznaczać ze większość komórek padła i będziesz miał problem z fermentacją. Mamy lato, drożdże w transporcie mają różnie. Nawet świeża paczka może być zdechnięta.

Jutro czwarte, nie zdążysz ze starterem? Nawet jakbyś je kręcił z 12h przed zadaniem to już jest dużo dla takiej ilości. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.