Jump to content
lodzia_gacon

Pale Ale- refermentacja, pomoc

Recommended Posts

Witam,

Zamierzam dzisiaj zlewać do butelek moje Pale Ale. Jednak potrzebuje pomocy :

Ile należy dodać cukru do re fermentacji ?

W jakiej temp. należy trzymać butelki ?

Ile dni piwo musi leżakować ?

 

Pozdrawiam

Michał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Zamierzam dzisiaj zlewać do butelek moje Pale Ale. Jednak potrzebuje pomocy :

Ile należy dodać cukru do re fermentacji ?

W jakiej temp. należy trzymać butelki ?

Ile dni piwo musi leżakować ?

 

Pozdrawiam

Michał

http://www.wiki.piwo...C5.9Bci_surowca

http://www.wiki.piwo...99dzie_dobre.3F

 

Powyższe powinno pomóc, a piwo będzie dobre po ok. 4-5 tygodniach (wcześniej też będzie niezłe ;) )

 

http://www.piwo.org/files/ a tutaj na pewno znajdziesz jakiś kalkulator do obliczeń nagazowania.

Edited by Dr2

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jeśli chcesz konkretnej odpowiedzi to podaj;

- ilość piwa jaką masz w fermentorze

- Blg początkowe i końcowe

- temperaturę w jakiej trzymasz piwo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...