Skocz do zawartości

Altbier


stachu68

Rekomendowane odpowiedzi

#28 Alt Czerwona kartka 23.02.2013 2 miejsce na Birofilia 2013 w kategorii Altbier

 

Zasyp

  • Gdańsk pilzneński 1,93 kg
  • Pilzneński Strzegom 1,07 kg
  • Karmelowy czerwony Strzegom 1 kg
  • Gdańsk karmelowy "160" 0,6 kg

Safale US-05 gęstwa po #26 - 2 pokolenie

 

Zacieranie

  • 55°C- 20'
  • 65°C-63°C - 40'
  • 72°C - 10' >> wysładzanie i filtracja

Gotowanie 70'

  • 0' - start
  • 0' - 32g Hallertau Taurus

BLG początkowe 12,5°, końcowe 2° Fermentacja burzliwa w piwnicy (13-15°C) 16 dni, dofermentowanie (20°C) 2 dni, lagerowanie na balkonie (zimno) 7 dni. Wyszło 21,5 l

Edytowane przez stachu68
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.