Jump to content
wyvern

Piwny depozyt - Wrocław

Recommended Posts

Nie narzekaj Mareks :P Bardzo dobrze że taki punkt w ogóle jest. W niedzielę postaram się od siebie coś dorzucić z jakieś 8 buteleczek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualny stan:

 

Gąska - BOCK

Leszcz - Dubbel

Browar Koziołek - Hefeweizen, jasne pełne, karmelowe

Jaras - Belgian christmas, hefeweizen

BroMess - Grodziskie

Niph - sweet stout 19 blg

Czeburaszka - american amber ale, pszeniczne 12, polskie jasne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam takie ogólne pytanie - jeśli mam zrobione piwo, mocne i ciemne, które już się nagazowało, ale oczywiście przydałoby mu się kilka tygodni/miesięcy więcej, żeby osiągnęło "pełnię" smaku, to mogę je przynieść do depozytu już teraz (a potencjalny degustator sam zdecyduje, kiedy je otworzyć) czy w okresie jego najlepszego smaku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i jestem szczęśliwym posiadaczem 4x sztuk piw :D : browar " ostatni po lewej " dubeltówka 19,5 , browar "koziołek matołek" bock 17 , belgian christmas beer @jarasa , india pale ale 15,95 nie wiem jeszcze nie wydedukowałem czyje . Dopiero wróciłem ( droga zapchana niedzielnymi kierowcami , masakra ) i na pierwszy strzał poszło india pale ale ;) . Co tam dużo mówić , powala aromatem i smakiem , gratuluję i dziękuję że dano mnie było spróbować . A i taka mała uwaga tylko @jarasa po nalepce można zidentyfikować , choć w piwie to nie najważniejsze ale jednak warto zaznaczać jakoś dla potomnych :P reszta piw czeka niecierpliwie w kolejce , ale szkoda by było wszystkie na raz , taką przyjemność trza rozciągnąć na kilka dni .

 

 

P.S. Już wiem czyje piwo było pierwsze @leszcz007 , no to nie dziwota , z takim doświadczeniem inaczej być nie mogło :okey:

Edited by czeburaszka710

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualny stan:

 

Gąska - BOCK

Leszcz - Dubbel

Browar Koziołek - Hefeweizen, jasne pełne, karmelowe

Jaras - Belgian christmas, hefeweizen

BroMess - Grodziskie

Niph - sweet stout 19 blg, hefeweizen, pale ale

Czeburaszka - american amber ale, pszeniczne 12, polskie jasne

Undeath - grodziskie, saison, aipa

Edited by wyvern

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doszła kolej do następnego piwka , trafiło się z browaru " koziołek M. " ;) bock 17blg . Przyjemny smak wyraźnie wyczuwalny smak owocowy ( jak dla mnie wiśnia ) ,ładny kolor , dobry na zimę , generalnie dla mnie mocne , ale warto spróbować . Dzięki kolego , choć w wyszukiwarce po nazwach browarów nic nie wyszło , po wypiciu piwa jednak dogrzebałem się @bart3q :okey:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko fajnie tylko ja nie warzyłem bocka ;-) chyba cos pomyliles. Moje piwa byly z etykietkami, i tylko takie jak vyvern wyżej napisał- hefewaizen, jasne pełne i karmelowe

No i druga sprawa- nazwałem swój browar "browar Koziołek", bierze się to od mojej ksywki. O matołku nie ma tam ani słowa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i o tym właśnie pisałem , "koziołek matołek " jako browar , a kto warzy ????? @gąska masz inny podpis pod napisem browaru , u @bart3q -a przynajmniej w nazwie jest słowo " koziołek " najbliżej było do niego :D Jeżeli @jaras swoje podpisał a @lesz007 ma browar który wrzucając do wyszukiwarki z łatwością odnajduję , to z " matołkiem " konspiracja totalna :P .

Edited by czeburaszka710

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbowałem dwa piwka wczoraj, i nie chce wyjść na zgryźliwego oraz, że się czepiam ale:

 

1. czeburaszka - American Amber Ale 12 blg data z czerwca, już wcześniej o tym gadaliśmy na czacie, że za wysoka temperatura fermentacji, dała mocny rozpuszczalnik, który przysłonił fajne chmiele - porzeczkę z WIllamette i cytrusa z Cascade, smak chlebkowo- słodowy, ale też ciężko było stwierdzić bo rozpuszczalnik niestety. Ogólnie piwo by było fajne ale ten rozpuszczalnik masakra... Do poprawy i pilnować temperatur! :D

 

2. bart3q - Browar "Koziołek" - Jasne Pełne 12 blg data z kwietnia - hym... hem... hym.... właściwie ciężko cokolwiek mi powiedzieć o tym piwie, bo jest nijakie. W nazwie pełne, a tu woda, potem jasne, a tu karmelowa barwa :) coś nie tak Bartku :P Chmielowego aromatu brak, jakiegoś określającego treść też, nie wiedziałem jak się zabrać za to piwo i co mnie spotka po łyku... w końcu udało się po 30 sekundach majtania szklanką wyłowiłem zapach DMS-a, przeszedłem do degustacji i dupa lekko kwaskowate, bez wyrazu, brak goryczki, leciuteńko słodowe, wodniste takie nijakie jak to pisałem i do tego przegazowane. No i szukaj tu przyczyny czemu takie ło coś nijakie wyszło, szybko zajrzałem w notatki kolegi i drożdże S-33... skaranie boskie gdzie do takiego piwa najbardziej neutralne drożdże jakie znam! Temperatura 22C, może jakbyś w 15C przeprowadził to wyszło by coś al'a Koelsh, ale tak to ciężko coś napisać o tym piwie. Przykładać się do konstruowania receptur bardziej i podpytać następnym razem na forum :P

 

Mam jeszcze grodziskie od Mesiva, które piłem chyba na spotkaniu we Wrocławiu, ale sobie porównam ze swoim teraz :D i Belgian X-mas od Jarasa, spróbuje na dniach rozpić.

Edited by Undeath

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja ostatnio pobrałe pszeniczne od Jarasa, właśnie scieram podłoge - granat, przy okazji poszły 2 inne pełne butelki :D

Cała podłoga i masa ubrań zalana, cały pokój w szkle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest właśnie ryzyko! A od kogo te dwie butelki? bo może ja też mam :P Każde piwo od piwowara chłodzę mocno najpierw, a potem otwieram na dworze lub nad wanną właśnie z tego powodu, żeby potem sprzątania nie mieć ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja ostatnio pobrałe pszeniczne od Jarasa, właśnie scieram podłoge - granat

O!! Tego bym nie przewidział. Dobrze wiedzieć, że i tego można się spodziewać. Leci + na częściowe pokrycie strat moralnych :P

Edited by korzen16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te 2 pozostałe to browarowe, pasteryzowane :P Dodatkowo poszła butelka od Pieprzowego, ale była już pusta :P

Ja niestety nie mam lodówki żeby przechowywać w niej piwo, ale chyba wyniosę te parę butelek które mam na stanie do piwnicy, będą sobie spoczywać w towarzystwie słodów :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...