Skocz do zawartości

browar radwanicki


amap

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

06.07 - #35 - Arbiter elegantiarum II:

 

Zasyp

 

* słód pale - 3,1 kg

* słód pilzneński - 2,5kg

* słód pszeniczny - 0,2kg

* candisugar 130' - 0.5kg

 

Zacieranie

 

* 25' - 50°C

* 60' - 69°C

* 10' - 74°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 45' - 20g Tradition 5.5%ak

* 10' - 20g Sybilla 6.5%ak

* 5' - 10g Sybilla 6.5%ak

 

Drożdże

* WLP 510 Belgian Bastogne

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

07.07 - #36 - Ergo bibamus! II:

 

Zasyp

 

* słód pilzneński - 2,2kg

* słód pale ale - 0,97kg

* słód karmelowy jasny - 0,5kg

* słód pszeniczny - 0,2kg

* słód karmelowy ciemny - 0,1kg

 

 

Zacieranie

 

* 20' - 50°C

* 60' - 66°C

* 10' - 74°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 20g Sybilla 6.5%ak

* 20' - 15g Sybilla 6.5%ak

* 5' - 10g kolendra

* 1' - 5g kolendra

* 0' - candisugar 126' - 1kg

 

Drożdże

* Wyeast 3522 Belgian Ardennes

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

14.07 - #37 - Vivere militare est:

 

Zasyp

* słód pszeniczny - 2,67kg

* słód monachijski - 1,5kg

* słód pszeniczny cristal - 0,1kg

 

Zacieranie

* 50' - 44°C

* 30' - 64°C

* 30' - 72°C

* 10' - 76°C

 

Gotowanie 75'/chmielenie

* 60' - 40g Tradition 5.5%ak

 

Drożdże

* Z033 Weihenstephan Weisse

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#35 - 4°BLG

miód smakuje wybornie - dodałem po 2 m-c 200ml soku malinowego bo był zbyt kwaśny, zrobił się klarowny i dosyć jasny, wręcz bladoróżowy, ale podobno to normalne przy niesyconych

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

sezon 2013/2014 rozpoczęty:

 

02.11 - #39 - Usque ad consummationem saeculi:

 

Zasyp

 

* słód pilzneński - 2,0kg

* słód pszeniczny - 1,6kg

* płatki pszeniczne - 0,4kg

* słód monachijski - 0,1kg

 

 

Zacieranie

 

* 15' - 48°C

* 40' - 67°C

* 10' - 72°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 20g Centenniel 6.5%ak

* 10' - 20g Citra

* 5' - 15g kolendra

* 1' - 15g kolendra

* 5' - 1g rumianek

* 10' - 60g skórka pomarańczy

* 10' - 20g skórka cytryny

 

Drożdże:

 

* Wyeast 3944 Belgian Wit

 

Edit: wyszło 22l oraz 11.8°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.