Skocz do zawartości

telek

Rekomendowane odpowiedzi

Jako szef jury biorę całą winę na siebie - nie uzgodniłem pewnych rzeczy z Carpe Kraft i w związku z tym pełną listę będę miał dopiero jutro wieczorem (paczki stoją w chłodzi i ciemności).

W kwestii organizacji - dodatkowo odpadło / rozchorowało się 3 jurorów. Na szczęście w nieszczęściu Albae i Marcowego jest tak niewiele, że nie potrzeba eliminacji i we trzy dni damy radę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista piwowarów, którzy zgłosili swoje piwa do konkursu (przepraszam za ewentualne literówki powstałe przy przepisywaniu ze zgłoszeń):

Rye Stout:

Szymon Synak

Patryk Kranc

Marek Lutowski

Jarosław Trudziński

Łukasz Śledziński

Browar Fachowcy

Bartłomiej Czarny

Ireneusz Misiak

Marcin Sumara, Daniel Skotnicki

Paweł Powroźnik

Artur Zajączkowski

Zbigniew Hajdyła

Michał Kordek

Marcin Przybylski

Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa

Marcowe:

Jarosław Trudziński

Krzysztof Zach

Mariusz Bystryk

Jakub Eger

Zbigniew Hajdyła

Albae Cervesiae:

Patryk Kranc

Marek Lutowski

Maciej Osiński

Magdalena Bergmann

 

W związku z powyższym komisje sędziowskie będą pracować zgodnie z poniższym harmonogramem (kalibracja już ruszyła):

RS:

- kalibracja w piątkowy wieczór (20:00),

- eliminacje w sobotę od 11:00

- finały w niedzielę od 11:00

M/O:

- kalibracja w piątkowy wieczór (20:00),

- ocena w sobotę od 11:00

AC:

- kalibracja w sobotę po południu,

- finały w niedzielę od 11:00

 

Wybór najlepszego piwa Konkursu i ogłoszenie wyników w niedzielę popołudniu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jury złożone z certyfikowanych sędziów PSPD (dla Albae Cerevisiae dodatkowo Bartłomiej Łyczak – „odkrywca” stylu w archiwach toruńskich) oceniło zgłoszone piwa i wybrało laureatów w poszczególnych stylach:

Rye Stout:

Pierwsze miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje:

- 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Drugie miejsce zajęli Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa i otrzymują:

- 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Trzecie miejsce zajął Paweł Powroźnik i otrzymuje:

- 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Marcowe/Oktoberfest:

Pierwsze miejsce zajął Mariusz Bystryk i otrzymuje:

- 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Drugie miejsce zajął Jakub Eger i otrzymuje:

- 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Trzecie miejsce zajął Krzysztof Zach i otrzymuje:

- 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Albae Cerevisiae:

Pierwsze miejsce zajął Marek Lutowski i otrzymuje:

- 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Drugie miejsce zajęła Magdalena Bergmann i otrzymuje:

- 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

Trzecie miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje:

- 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g  + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt

- surowce piwowarskie od browaru Wąsosz

- drożdże od Fermentum Mobile

 

Z pośród zwycięzców poszczególnych kategorii Wielkie Jury wybrało Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego, autora najlepszego piwa konkursu:

Patryka Kranca

dla którego Browar Wąsosz przewidział możliwość uwarzenia piwa według zwycięskiej receptury oraz przekazanie Piwowarowi część tego piwa.

 

Dziękuję sędziom i sponsorom, zwycięzcom gratuluję.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rye Stout

Patryk Kranc

Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa

Paweł Powroźnik

Łukasz Śledziński

Marcin Sumara, Daniel Skotnicki

Jarosław Trudziński

Artur Zajączkowski

Browar Fachowcy ;-)

Zbigniew Hajdyła

pozostali odpadli w eliminacjach

 

Albae Cervesiae

Marek Lutowski

Magdalena Bergmann

Patryk Kranc

Maciej Osiński (tu chyba nie ma zaskoczenia)

 

Marzen

Mariusz Bystryk

Jakub Eger

Krzysztof Zach

Jarosław Trudziński

Zbigniew Hajdyła

 

Nagrody od Wąsosza i Fermentum dotrą do nas w przyszłym tygodniu i my je roześlemy (lub przekażemy osobiście tam gdzie pojawiła się taka prośba) wraz z dyplomami.

Browamator dostał namiary na laureatów, pani Karolina Jaworek biuro@browamator.pl dba o to aby piwowarzy otrzymali nagrody, więc ewentualny kontakt do niej.

Browar Wąsosz już jest w kontakcie ze zdobywca tytułu Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego w celu realizacji nagrody głównej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Prośba do organizatorów -  dajcie znać na forum, gdy dotrą do was nagrody od Wąsosza i od Fermentum Mobile.

To czy będę miał możliwość osobistego odbioru - zależy od tego, kiedy nagrody będą dostępne.

 

Jesli chodzi o browamatora - to wysłałem do nich zapytanie - i oto odpowiedź od nich:

 

"W dniach  4 listopada, 7 listopada oraz 9-10 listopada Biuro i magazyn BA będą zamknięte.

Państwa wiadomość nie zostanie przekierowana.

Na wszystkie maile otrzymają Państwo odpowiedź po 14.11."

 

Edytowane przez maro86
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj wysłane zostały metryczki z eliminacji i z finałów w kategorii Rye Stout. Jeśli ktoś nie dostał, to proszę najpierw sprawdzić folder SPAM, dopiero potem do mnie na priv.

 

Podziękowania dla organizatorów oraz gratulacje dla zwycięzców.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słody od Wąsosza będziemy konfekcjonować pojutrze w środę, więc od czwartku możliwy odbiór (ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt), wysyłka do pozostałych laureatów w przyszłym tygodniu, żeby drożdże nie przeleżały weekendu gdzieś u kurierów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.