Skocz do zawartości

Zamość ma nowego piwowara


Rico

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.

 

Michał, lat 24, prosi o przyjęcie do grona piwowarów.

 

Dzięki zakończeniu lata fermentacja będzie mogła przebiegać w odpowiednich temperaturach, więc czas zacząć II sezon warzenia piwa. W marcu tego roku uwarzyłem pierwszą warkę, Dry Stout (12° Blg). Jedyny plus tego piwa to fakt, że dzięki niemu wiem jakich błędów nie popełniać. :) Przy okazji zapoznałem się z warzeniem piwa procesem zacierania słodu. Powinno mi to pozwolić ruszyć z kopyta w tym sezonie.

 

Mam nadzieję, że w Zamościu jest kilka osób warzących piwo. Chętnie dołączę na degustację. :)

 

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć

 

Do Zamościa mam rzut beretem więc gdybyś czegoś potrzebował pisz śmiało. Warzę od czerwca i jeszcze nie poznałem żadnych piwowarów z najbliższej okolicy a chciałbym żebyśmy stworzyli grupe która bedzie sie wymieniać doświadczeniami i wyrobami :-)

 

Pozdrawiam :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.