Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja
  •  

Zdjęcie

Najmocniejsze piwo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1

Napisano 19 czerwiec 2013 - 17:33

chomiczon
chomiczon
  • Members
  • 211 postów, 3 pkt.
  • Nazwa browaru
    Hobnail&Hazel
  • Rok założenia:2011
  • Liczba warek:31
  • Lokalizacja:Lublin
http://faktopedia.pl...n-najmocniejsze

#2

Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:12

bart3q
bart3q
  • Members
  • 2243 postów, 159 pkt.
  • Nazwa browaru
    "U Koziołka"
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:61
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar
Fermentowanie przez zamrażanie :lol:
Moje zapiski - Browar "U Koziołka"
Serwis motocykli Wrocław - http://zachar-motocykle.pl/

#3

Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:20

Biniu
Biniu
  • Members
  • 747 postów, 58 pkt.
  • Nazwa browaru
    Biniauer
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:12
  • Lokalizacja:Łódź
To nie piwo tylko koncentrat z piwa.
Prawidłowa fermentacja i czystość gwarantem sukcesu w Twoim browarze!

#4

Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:59

Qxa
Qxa
  • Members
  • 500 postów, 56 pkt.
  • Nazwa browaru
    Żywiecki Browar Domowy
  • Rok założenia:2010
  • Lokalizacja:Żywiec
Browar

Fermentowanie przez zamrażanie :lol:


Zamrażane po fermentowaniu.
Jestem okropny i zły! Czy to nie wspaniałe?

#5

Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:20

bart3q
bart3q
  • Members
  • 2243 postów, 159 pkt.
  • Nazwa browaru
    "U Koziołka"
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:61
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar
Tyle to ja wiem, że ekstrakt się podbija przez wymrażanie. Ale określenie "fermentowanie przez zamrażanie" uważam za wysoce niefortunne;) W końcu jak to fermentacja?
Moje zapiski - Browar "U Koziołka"
Serwis motocykli Wrocław - http://zachar-motocykle.pl/

#6

Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:45

adamsky
adamsky
  • Members
  • 1424 postów, 143 pkt.
  • Nazwa browaru
    Chmielowe Laboratorium
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:39
  • Lokalizacja:Kraków
Browar
Piłem. W smaku dość łagodne - dałbym mu nie więcej niż 25 - 30%.

#7

Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:12

wyvern
wyvern
  • Members
  • 847 postów, 30 pkt.
  • Nazwa browaru
    Browar Domowy Zemplin
  • Rok założenia:2012
  • Liczba warek:41
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar
Z tym -114 nie przesadzają aby? Fermentowanie przez zamrażanie już gdzieś komentowałem, na JM bodajże.

Burzliwa - #41 Whiskey Oat PA
Cicha - #22 Wit - lambik;
Butelka - Nic :(

http://piwoidopiwa.blogspot.com

http://piwowarzy.wroclaw.pl/





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych