Skocz do zawartości

  • Zaloguj się lub zarejestruj poprzez Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja
  •  
  • BeerTalk  0

Najmocniejsze piwo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Napisano 19 czerwiec 2013 - 17:33

chomiczon

    chomiczon

  • 210 postów 3 pkt.
  • Nazwa browaru
    Hobnail&Hazel
  • Rok założenia:2011
  • Liczba warek:31
  • Lokalizacja:Lublin

http://faktopedia.pl...n-najmocniejsze

#2 Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:12

bart3q

    bart3q

  • 891 postów 37 pkt.
  • Nazwa browaru
    "U Koziołka"
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:37
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar

Fermentowanie przez zamrażanie :lol:
Moje zapiski - Browar "U Koziołka"
Serwis motocykli Wrocław - http://zachar-motocykle.pl/

#3 Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:20

Biniu

    Biniu

  • 709 postów 53 pkt.
  • Nazwa browaru
    Biniauer
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:12
  • Lokalizacja:Łódź

To nie piwo tylko koncentrat z piwa.
Prawidłowa fermentacja i czystość gwarantem sukcesu w Twoim browarze!

#4 Napisano 19 czerwiec 2013 - 18:59

Qxa

    Qxa

  • 497 postów 55 pkt.
  • Nazwa browaru
    Żywiecki Browar Domowy
  • Rok założenia:2010
  • Lokalizacja:Żywiec
Browar

Wyświetl postUżytkownik bart3q dnia 19 czerwiec 2013 - 18:12 napisał

Fermentowanie przez zamrażanie :lol:

Zamrażane po fermentowaniu.
Jestem okropny i zły! Czy to nie wspaniałe?

#5 Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:20

bart3q

    bart3q

  • 891 postów 37 pkt.
  • Nazwa browaru
    "U Koziołka"
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:37
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar

Tyle to ja wiem, że ekstrakt się podbija przez wymrażanie. Ale określenie "fermentowanie przez zamrażanie" uważam za wysoce niefortunne;) W końcu jak to fermentacja?
Moje zapiski - Browar "U Koziołka"
Serwis motocykli Wrocław - http://zachar-motocykle.pl/

#6 Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:45

adamsky

    adamsky

  • 960 postów 81 pkt.
  • Nazwa browaru
    Chmielowe Laboratorium
  • Rok założenia:2013
  • Liczba warek:30
  • Lokalizacja:Kraków
Browar

Piłem. W smaku dość łagodne - dałbym mu nie więcej niż 25 - 30%.

#7 Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:12

wyvern

    wyvern

  • 826 postów 27 pkt.
  • Nazwa browaru
    Browar Domowy Zemplin
  • Rok założenia:2012
  • Liczba warek:38
  • Lokalizacja:Wrocław
Browar

Z tym -114 nie przesadzają aby? Fermentowanie przez zamrażanie już gdzieś komentowałem, na JM bodajże.
Burzliwa -  #35 Sahti; #36 Witbier #38 AIPA
Cicha - #22 Wit - lambik;
Butelka - Nic :(

http://piwoidopiwa.blogspot.com

http://piwowarzy.wroclaw.pl/




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych