Nie jesteś zalogowany.
Może ma ktoś na zbyciu jakąś kegę. Nieważna pojemność, stan zaworu byle była szczelna od dołu. Pytanie to kieruje do osób z bliższej okolicy.

jacorregis napisał:
Może ma ktoś na zbyciu jakąś kegę. Nieważna pojemność, stan zaworu byle była szczelna od dołu. Pytanie to kieruje do osób z bliższej okolicy.
Mam na zbyciu dwie sztuki po cocacoli 19l, to są te wąskie i wysokie. Takie mogą być ?
Przepraszam (za duży skrót myślowy), byłem nie precyzyjny chodziło mi o beczki po piwie czyli 30 lub 50.

anteks napisał:
poszukaj na allegro
Dokładnie. Mi się udało jakiś czas temu 30l wyrwać za 45zł 
elroy napisał:
anteks napisał:
poszukaj na allegro
A jak myć taką dużą beczkę ?? One chyba nie mają otwierania - prostego. Te po pepsi mają.
rosomak napisał:
elroy napisał:
anteks napisał:
poszukaj na allegro
A jak myć taką dużą beczkę ?? One chyba nie mają otwierania - prostego. Te po pepsi mają.
a do czego tą beczką będziesz używać ?
Na allegro narazie nic ciekawego niema. Mi ona nie jest potrzebna ale znajomy chce z niej zmontować jakieś cudeńko do destylacji.
A wie ktoś z was, czy można gdzieś potem tanio dostać akcesoria do rozlewu z takiego kega od pepsi lub c-c? Bo sam keg 19l drogi nie jest, problem jest ze sprzętem do rozlewu.

m44 napisał:
A wie ktoś z was, czy można gdzieś potem tanio dostać akcesoria do rozlewu z takiego kega od pepsi lub c-c? Bo sam keg 19l drogi nie jest, problem jest ze sprzętem do rozlewu.
Uważaj na kegi z coca coli 19l bo jest problem z szybkozłączkami, ewentualnie jak masz zdolności manualne to można sobie wkręcić swój zawór.
Stosuje się więc kegi po pepsi.
Co do reszty osprzętu czyli butla i reduktor to raczej allegro. Z tego co wiem, dobrze sprawuje się wyposażenie z .... akwarium