Nie jesteś zalogowany.
Pojawiają się tu i ówdzie propozycje zorganizowania jakiegoś spotkania, więc postanowiłam założyć nowy wątek.
Ja oczywiście jestem jak najbardziej za
.
Czekam zatem na Wasze propozycje co do terminu i miejsca 
Jeśli o mnie chodzi to każdy termin, byle nie wcześniej niż w połowie października. A miejsce - najchętniej południowa Polska 
dori napisał:
Jeśli o mnie chodzi to każdy termin, byle nie wcześniej niż w połowie października. A miejsce - najchętniej południowa Polska

nie ma to jak kompromis 

Nie prześledziłem jeszcze miejscowości z których są wszyscy forumowicze, ale gdzieś w centralnej Polsce, aby było sprawiedliwie, też możemy urządzić spotkanie 
elroy napisał:
...gdzieś w centralnej Polsce,...
czyli co
??? Poznan? 
reeb napisał:
elroy napisał:
...gdzieś w centralnej Polsce,...
czyli co
??? Poznan?
Czy Szczytniki w których mieszkasz leżą aby niedaleko Poznania?
To ja bym proponował coś w rodzaju Łodzi.
A najlepiej jakby zorganizować to w Krakowie
mam nadzieje że Elroy zgodzi się ze mną 
jacorregis napisał:
A najlepiej jakby zorganizować to w Krakowie
Nie wiem jak Elroy, ale ja zgadzam się z Tobą w 100% 
Przychylam się do ogólnej tendencji zlokalizowania tegoż zlotu w Krakowie 

a już bardziej serio... czego oczekujecie po takim spotkaniu, jaki termin by pasował, etc.?
Ostatnio edytowany przez e-prezes (10-09-2007 12:07:38)
jacorregis napisał:
...A najlepiej jakby zorganizować to w Krakowie
...
nieee, no Krakow to niewatpliwie piekne miasto 
tylko... od kiedy lezy w centralnej Polsce? 
Ostatnio edytowany przez reeb (10-09-2007 12:24:23)

Cieszę się, że jest zainteresowanie spotkaniem
Organizacyjnie wszystko jest do zrobienia i na pewno atrakcje się wymyśli. Jak rzeczowo wspomniał e-prezes, musimy się zastanawiać, co oprócz dyskusji chcielibyśmy robić 
Jako że to serwis piwowarów amatorskich, albo konsumpcję albo produkcję 
Ostatnio edytowany przez e-prezes (10-09-2007 20:52:53)
e-prezes napisał:
albo konsumpcję albo produkcję
Zawsze możemy nawiedzić browar Elroy-a
zademonstruje nam swoje osiągnięcia.

No to mógłbyś się przeliczyć 
A czemu ja tego wątku nie widziałem ??
Kraków piękne miasto też mi po drodze ale... ja bym takie spotkanie bardziej widział, jako dyskusje z konsumpcją - każdy przywozi ustaloną ilość litrów swojego/swoich i gustujemy, potem można by wybrać "Króla piwowarów"
Można się nawet na nagrodę zrzucić
No i w związku z tą konsumpcją, taki zjazd powinien zająć przynajmniej jedną dobę. Czyli w grę wchodzi jeszcze nocleg, dla mnie w Krakowie to nie problem(mam tam brata) ale dla innych wynajmowanie pokoju w hotelach może być blokujące. Dlatego moim zdaniem taki zjazd dobrze byłoby zorganizować w jakimś mniejszym pensjonacie wynająć pokoje i jakąś przestrzeń do dyskusji. Przy większej liczbie gości może by się nawet cenę obniżyć.

Słusznie mówisz, wstępne pomysły już się pojawiają, ale zdecydowanie za wcześnie o tym pisać. Jedno jest pewne, jakakolwiek forma spotkania by nie była, nie nastąpi to wcześniej niż na wiosnę.
Wiosna jest o tyle dobrym pomysłem że dyskusje można zrobić przy ognisku. Więc odpada wynajmowanie jakiejś specjalnej sali.

rosomak napisał:
Wiosna jest o tyle dobrym pomysłem że dyskusje można zrobić przy ognisku. Więc odpada wynajmowanie jakiejś specjalnej sali.
Dokładnie, impreza jest wtedy możliwa w plenerze a i zakwaterowanie bardziej letniskowe 
rosomak napisał:
... i zdążymy jeszcze coś do tego czasu uwarzyć 
dori napisał:
Pojawiają się tu i ówdzie propozycje zorganizowania jakiegoś spotkania, więc postanowiłam założyć nowy wątek.
Ja oczywiście jestem jak najbardziej za![]()
![]()
.
Czekam zatem na Wasze propozycje co do terminu i miejsca
Mam propozycję na spotkanie w Gliwicach.
Pojawia się tu w okolicy coraz więcej domowych piwowarów
Dysponuję ogrodem, więc bedzie swobownie.
Tylko chyba tej jesieni to już nie zdążymy, zimno się robi.
Pozdrawiam
A może w grudniu , będę świeżo po wędzeniu domowych szynek to będzie co degustować
Ja oprócz piwka mogę również zaproponować degustację szynek, salami, i innych wyrobów własnych. Jestem za takim spotkaniem. JK

wena napisał:
Ja oprócz piwka mogę również zaproponować degustację szynek, salami, i innych wyrobów własnych. Jestem za takim spotkaniem. JK
Sekcja wędliniarska widzę jest bardzo prężna i otwarta na propozycje
Spotkanie myślę dojdzie w skutku dopiero w 2008 roku. Na pewno jest to jednak temat do szerokich dyskusji 
elroy napisał:
Sekcja wędliniarska widzę jest bardzo prężna i otwarta na propozycje
Spotkanie myślę dojdzie w skutku dopiero w 2008 roku. Na pewno jest to jednak temat do szerokich dyskusji
a teraz trzeba się zabrać intensywnie za warzenie, żeby było co degustować i czym się wymieniać 

Podstawową nie wątpliwie sprawą, to zakwaterowanie forumowiczów. 
Jeżeli znacie jakieś fajne ośrodki (domki, pensjonaty) w swojej okolicy, to piszcie.
elroy napisał:
Podstawową nie wątpliwie sprawą, to zakwaterowanie forumowiczów.
Jeżeli znacie jakieś fajne ośrodki (domki, pensjonaty) w swojej okolicy, to piszcie.
po co sie meczyc szukaniem 
lobby malopolskie i tak przeniesie Stołeczne Królewskie Miasto Kraków wraz z okolicami do polski centralnej 

Jednakże może tam braknąć dobrego kampingu nad jeziorem