Nie jesteś zalogowany.
W ramach Zamkowych Spotkań z Historią 03-05.08.20007 w Cieszynie odbędzie się impreza "Zmierzch Epoki Piastów". W niedzielę 5 sierpnia od godziny 12 do 17 przewidziane są pokazy rzemiosł dawnych m.in. pokaz warzenia piwa
.
Więc jako, że każda okazja do spotkania jest dobra
... zapraszam w niedzielę do Cieszyna. Miło byłoby się spotkać i napić dobrego piwka 
Dzięki za spotkanie, miło było pogadać, choć krótko... Córka szybko wyczerpała zapas energii i musieliśmy wracać do domu.
Do zobaczenia przy następnej okazji ( mam nadzieje że trochę dłużej ).
Teraz pozostaje mi degustacja piw :-) Dzięki Dori !
tzi napisał:
Dzięki za spotkanie, miło było pogadać, choć krótko... Córka szybko wyczerpała zapas energii i musieliśmy wracać do domu.
Do zobaczenia przy następnej okazji ( mam nadzieje że trochę dłużej ).
Teraz pozostaje mi degustacja piw :-) Dzięki Dori !
Fajnie, że udało się spotkać. Dzięki za miłe towarzystwo 
I oby takich spotkań było więcej...
Kto chciał zdjęcia z warzenia - niech się zgłosi.
Kto pamięta adres strony www który był napisany na pudełku ze słodem i chmielem - też :-)
T.
tzi napisał:
Kto pamięta adres strony www który był napisany na pudełku ze słodem i chmielem - też :-)
T.

tzi napisał:
T.
Zgłaszam się
Na mailika 
No, chyba jako ostatni dotarliśmy wreszcie do domu 
Byliśmy jeszcze wczoraj na zakupach, przytargałem w walizce 20 piw z Czech, umordowałem się przy tym nieziemsko. W drodze powrotnej wstąpiłem na "obowiązkowe" Brackie do Starówki po czym kompletnie zmordowani padliśmy spać bez kolacji (nie doczekaliśmy się na zamówioną pizzę - w końcu jak się kładliśmy to pizza spóźniona o godzine dotartła - podziękowaliśmy panu przez domofon...)
Piwa dotargaliśmy w całości chociaż z przygodami (ktoś autobusowi zajechał drogę - była latająca walizka i dachujący laptop - na szczęscie wszystko przeżyło, a nam się nic nie stało)
P.S. zdjęcia ja chciałem - zwłaszcza te, które pstrykała Marta. Zaraz się zgłoszę na priva.

O jak ja żałuje że mnie było, jednak wcześniejsze zobowiązania uniemożliwiły mi wizytę ale może następnym razem się uda 

Co do zdjęć, to proponuję aby wszyscy posiadacze aparatów w tym dniu podesłali fotki i umieścimy na serwerze, aby każdy zainteresowany sobie oglądnął :-)
Dobrzy pomysł zobaczę co mnie ominęło 
jacorregis napisał:
O jak ja żałuje że mnie było, jednak wcześniejsze zobowiązania uniemożliwiły mi wizytę ale może następnym razem się uda
okazji do spotkań myślę nie braknie, a chęci widzę, że też wszyscy mamy 
Wiec może w najbliższym czasie uda nam sie jakieś spotkanie w szerszym gronie zorganizować 
elroy napisał:
Co do zdjęć, to proponuję aby wszyscy posiadacze aparatów w tym dniu podesłali fotki i umieścimy na serwerze, aby każdy zainteresowany sobie oglądnął :-)
Wszyscy posiadacze aparatów sztuk jeden 
Przepraszam - aparaty były dwa, ale okoliczności z powodu których drugi "nie chciał robić zdjęć" cichcem przemilczę 

Zdjęcia wrzuciłem do raportu z całej imprezy. Szkoda trochę, że nasz aparat zaliczył taką głupią wpadkę, całe szczęście że TZi miał cyfraka (jeszcze raz dzięki za pożyczenie w imieniu Marty!
)
Ostatnio edytowany przez slobodan (07-08-2007 12:46:07)

slobodan napisał:
Zdjęcia wrzuciłem do raportu z całej imprezy. Szkoda trochę, że nasz aparat zaliczył taką głupią wpadkę, całe szczęście że TZi miał cyfraka (jeszcze raz dzięki za pożyczenie w imieniu Marty!
)
Fajna relacja 
A tutaj notatka z pokazu warzenia:
http://www.warzeniepiwa.w8w.pl/imprezy.html
i kilka zdjęć:
http://www.warzeniepiwa.w8w.pl/galeria.html
Piękna sceneria, prawda?