Nie jesteś zalogowany.
elroy napisał:
Mili Państwo
Termin dostarczenia piw do mnie (adres wysłałem mailem do wszystkich) określamy na 27-28 listopada i jest on raczej ostateczny. Wysyłajcie więc proszę niezwłocznie
Elroy pytanie, czy jeśli bym się zmieścił w terminie, to możnaby coś jeszcze dosłać. Generalnie jak będziesz wysyłał po 4 butelki zamiast 6ciu, to trochę miejsca by się znalazło.
Da radę?

Będę wysyłał po 3 butelki od każdej zgłoszonej osoby, więc generalnie jest miejsce. Jest jednak pewne "ale" które powoduje, że ostatnią zgłaszającą się osobą jest Kopyr. Wysyłaj proszę czym prędzej i najchętniej w jednej kategorii.
To "ale" to drastyczny wzrost cen przesyłek międzynarodowych 
elroy napisał:
Będę wysyłał po 3 butelki od każdej zgłoszonej osoby, więc generalnie jest miejsce. Jest jednak pewne "ale" które powoduje, że ostatnią zgłaszającą się osobą jest Kopyr. Wysyłaj proszę czym prędzej i najchętniej w jednej kategorii.
To "ale" to drastyczny wzrost cen przesyłek międzynarodowych
Elroy, ale w czym leży problem? W przekroczeniu wielkości paczki? To może lepiej wysłać np. 2 jeśli kwoty rosną skokowo. Po drugie, Ty chyba nie zamierzasz za tę paczkę płacić z własnej kieszeni?
Kaskę podziel przez ilość butelek/piw od każdego i przelewy do Ciebie popłyną i sprawa załatwiona. No chyba, ze jeszcze jakiś inny problem jest.
PS: Paczkę wyślę jutro lub w poniedziałek. Priorytetem, powinieneś ją mieć najpóźniej w czwartek.

Problemem jest druga już zmiana progów przez przewoźnika.
A co do opłat spokojnie
Na tym etapie wszystko jest w porządku 

Paczka od Weny na miejscu 
Cieszę sie, żę paczka tak szybko dotarła. Jeżeli chodzi o koszty to tak jak napisał KOPYR podziel wszystko i napisz ile za kategorię i pieniążki wyślemy. Jeżeli już się zdecydowaliśmy zgarnąć te czeskie nagrody to ta drobna opłata nie zepsuje nam humorów. JK
A jak dasz radę, potrzymaj moje konkursowe butelki w lodówce. Nie miałem czasu ich polagerować, i boje się o pianę....

Wszystkie piwa leżą w mojej piwniczce w kontenerach w temperaturze około 10°C w dzień a w nocy około 8°C 
Przenieść do lodówki czy je tam zostawić ?
elroy napisał:
Wszystkie piwa leżą w mojej piwniczce w kontenerach w temperaturze około 10°C w dzień a w nocy około 8°C
Przenieść do lodówki czy je tam zostawić ?
Starczy, możesz zostawić.

Oznajmiam, że paczka od Dori i Kopyra są już u mnie, tym samym jutro zajmuję się przygotowaniem wysyłek 
elroy napisał:
Oznajmiam, że paczka od Dori i Kopyra są już u mnie, tym samym jutro zajmuję się przygotowaniem wysyłek
I jak z przesyłką? Poszła?
Ile jesteśmy krewni?
Hej, czy ktoś się wybiera 13-go do Pragi ?
Planuję jednodniowy wypad, szkoda się rozminąć (np. w pociągu).
pozdrawiam,

pieron napisał:
elroy napisał:
I jak z przesyłką? Poszła?
Ile jesteśmy krewni?
Przesyłki wychodzą w poniedziałek
Wrzucę kilka fotek niebawem.
O kosztach poinformuję najwcześniej pod koniec tygodnia.
Ale wam zazdroszczę...ja przygotowuje się na przyszły rok już poważnie. Teraz będę trzymał kciuki za was :-)

Piwa jutro wyjeżdżają drogowym transportem DHL do Czech
Wszystkim serdecznie dziękuję przysłanie piw !
Jak to wygląda w cyfrach
Ogółem piw: 36
Piwowarów: 7
W następujących kategoriach
kategoria open
gerdzio (Belgian Dubbel, porter), kopyr (dry stout), wena (octoberfest)
bohemian lager
Anteks, dori, kopyr, wena
smoked beer
anteks (grodziskie), kopyr (grodziskie)
Weizen
coder, pieron
Wyszły dwa kontenery, które następnie zostały zapakowane w mocne kartony 

Dziś paczki minęły Zabrze i jadą w kierunku Varnsdorf
Przedmieścia miasta docelowego 

Dla tych, którzy są ciekawi gdzie pojechały ich warki, zapraszam pod adres http://www.panoramio.com/map/#lt=50.911 … =2&a=1
W imieniu organizatora Konkursu, Honzy Kocki, przekazuję w Wasze ręce następujący pakiet gratulacjyjny:
- dla Gerdzia za I miejsce w kategorii "open" za Porter
- dla kopyra za II miejsce w kategorii "open" za Stouta
- dla codera za III miejsce w kategorii "Weizen" i...
dla Anteksa za spektakularne (bo w "jaskini lwa") III miejsce w kategorii "Bohemian lager"!
Okolicznościowe dyplomy dotrą do Was drogą : Zdrój --> elroy--->
Dumny z polskich piwowarów domowych
Czes
(Andrzej Sadownik)
WOW. Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strasznie się cieszę, że wszystko wypaliło a nasi na podium
Brawo brawo brawo !!!

Jak tylko dowiem się więcej szczegółów napiszę na głównej stronie wyniki 
No i ja gratuluję. Cieszę się że takie fajne wiadomości mam po powrocie z weekendu.
Jeszcze nam 68ego nie wybaczyli a teraz to 
Wyrazy uznania.