Nie jesteś zalogowany.
Temat wygląda w następujacy sposób:
jedziemy na konferencje do Gdańska,na 3 dni i proszę Was o podesłanie informacji dotyczących miejsc wartych odwiedzenia w Trójmieście,oczywiście pod kątem zainteresowań piwowarskich.
Mam na myśli browary restauracyjne, puby, sklepy itp.
Z góry dziękuje za informacje.
Z ostatniej mojej wizyty w Gdańsku to odpowiem, że nic.
Piwo w browarze niesmaczne, Degustatornia ma gdzieś klientów.
Baron Von Zuk to może się spotkasz z moim Synem też pojechał do Gdańska na konferencję. JK
Hmmm,ale już pojechał,czy dopiero się wybiera? Bo my lecimy 21-23.11.2008.
Ostatnio edytowany przez BaronVonZuk (12-11-2008 21:23:56)
Aha poza tym,nawet jeżeli piwo Wam nie smakowało,albo obsługa była kiepska,to i tak piszcie, im więcej tym lepiej, w końcu mamy trzy dni. 
Jest juz w Gdańsku właśnie dojechał. 13-15.11. 2008 to inny termin. JK
Do jacer
A o jakim browarze piszesz, o Browarni Gdańsk???
BaronVonZuk napisał:
Do jacer
A o jakim browarze piszesz, o Browarni Gdańsk???
Noo, tylko jeden browar jest w Gdańsku.
Ale idź i sprawdź jak jest teraz.
Ostatnio edytowany przez jacer (12-11-2008 21:56:11)
jacer napisał:
BaronVonZuk napisał:
Do jacer
A o jakim browarze piszesz, o Browarni Gdańsk???Noo, tylko jeden browar jest w Gdańsku.
Ale idź i sprawdź jak jest teraz.
a piwowarem tam jest kolega Michał z Puszczykowa znany jako biermann

Degustatornia w Gdyni jest srednia, ale calyczas calkiem niezly bybor piw. W Tesco w gdyni karwinach na samym poczatku jest sklep browarek, maja piwa z okolicy blizszej i dalszej, ceny wysokie ale wybor calkiem niezly jak na polskie warunki. W gdansku w sklepie dyrektora chyba tez wybor nie byl taki straszny. Z knajpami niestety w Gdyni jest krucho
a w Sopocie to koncernowki. W trojmiescie jest kilak miejsc gdzie mozna napic sie produktow z Ambera. Wiec tak starsznie nie jest.
Jak będziemy w Gdańsku to w sklepie będę polował na Portera z browaru Amber(bardzo lubię piwa ciemne), bo u mnie można dostać Koźlaka, za którym nie przepadam oraz Piwo Żywe które bardzo mi smakuje.
Do anteks
Napisz proszę czy Twój kolega Michał z Puszczykowa jest zarejestrowany na forum?
Może można by się z Nim skontaktować,spotkać i porozmawiać przy piwie w Browarni?
Pozdrawiam.
Ogólnie piwo w Browarni jest kiepskie, da się wypić ale przyjemności nie ma. Ma się wrażenie jakby piwo było rozrabiane z wodą.
A w Degustatorni było nawet w miare, tylko chyba była nowa barmanka bo nic nie wiedziała i co chwila przestraszonym wzrokiem szukała koleżanki która orientowała się w piwach. Trochę irytujące było gdy wybierało się któreś piwo z kolei i się słyszało, ze tego też nie ma. Ale Degustatornia na tle Browarni wypada i tak korzystniej 

Hmmm jak bylem w browarze restauracyjnym w Gdansku to moje wrazenia byly inne, ale to bylo tuz po otwarciu, zatem i piwa zapewne juz z innych warek. Wszystkie piwa byly klasycznymi przykladami styli, bardzo poprawnymi.
No ja byłem w Browarni drugi raz, we wrześniu byłem pierwszy i wtedy hefeweizen był dobry, pod koniec listopada był także hefeweizen ale o wiele gorszy. Z Baronem Von Zukiem piliśmy jeszcze pilsa i ciemne piwo. Wg mnie ciemniejsze było najlepsze, chociaż i tak wiele zostawiało do życzenia. Do tej pory najlepsze piwo piłem w Łodzi w Bierhalle (pszeniczne i ciemne).
Browarnia była dopiero 4 browarem restauracyjnym zwiedzonym przeze mnie. Do tej pory byłem w Browarii w Poznaniu (mieszkając w Poznaniu trudno tam nie być
), Bierhalle w Łodzi i Spiż we Wrocławiu.
W Katowicach w Silesi piłem octoberfest, ale byłem niemile zaskoczony jakością. Może dlatego, że mój był lepszy. JK