Nie jesteś zalogowany.
bogdan62 napisał:
Poprawka - na cene 11,70zl
Jeśli to ta aukcja (jedyna po 11,70) to może być problem. Bo (dwa cytaty z aukcji):
1. zwoje 50-metrowe
2. Minimalna wartość zamówienia do odbioru w miastach j.w. to 250 zł brutto
Albo może czegoś nie doczytałem na aukcji. 
Wrzucę tu też sprzedającęgo te rurki na allegro, bo aukcja niedługo zniknie, a sprzedający mam nadzieję, że nie. 
A generalnie czy 15mm średnicy to nie za dużo? Straszny przepływ wody będzie...
bogdan62 napisał:
Sam używam chłodnicy z rury długości 10m i średnicy 12mm - te wymiary pozwoliły mi uzyskać satysfakcje z szybkości chłodzenia.
Może 12mm (albo nawet 10mm) będzie wystarczająco? Co o tym myślicie?
Faktycznie jest informacja o minimalnej kwocie zamówienia 250zł, nie doczytałem tego, ale jest też informacja o odcinkach 5 metrowych rury, można spróbować dzwonić do sprzedawcy i dogadać się. Przy średnicy 15mm, a nawet większej wystarczy przykręcić dopływ wody, która poruszając się w rurce miesza się, równomiernie odprowadza ciepło, średnica nie wpłynie na zużycie wody, tak naprawde ważne jest tylko, aby powieżchnia miedzi była możliwie największa.
bogdan62 napisał:
Tomek-Pasieka napisał:
podpytam w zaprzyjaźnionym sklepie. Jakie fi? 6; 8 czy 8 mm?
Odradzam tak małe średnice, aby chłodzenie było skuteczne długość rury musiłaby być bardzo duża.
Mam 10 metrów o średnicy chyba 6 mm i 20 litrów chłodzę w maksimum 20 minut więc nie narzekam. Jedyny minus, jaki zauważyłem na etapie robienia chłodnicy to trochę kombinacji z przyłączeniem do kranu. Dobrze działa wciśnięcie wężyka w środek szybkozłączki nakręcanej na kran (czasem się zastanawiam dlaczego się to jeszcze nie rozszczelniło)
bogdan62 napisał:
Faktycznie jest informacja o minimalnej kwocie zamówienia 250zł, nie doczytałem tego, ale jest też informacja o odcinkach 5 metrowych rury, można spróbować dzwonić do sprzedawcy i dogadać się.
Jakoś się nie idzie z nim dogadać. Spytałem czy była by możliwość zakupu mniejszej ilości i ew. przesłanie do hurtowni z jakimś innym zamówieniem, to powiedział, że niestety sprzedaje tylko w zwojach 50m. Nie rozumiem więc dlaczego w opisie aukcji jest info: w cenach jak wyżej sprzedajemy odcinki 5-metrowe 
Coś kręci... Chyba nie chce bawić w detal.
czy ktoś chętny do kupna na spółkę?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=478484847

A sprzedający wyśle towar? Wpisał odbiór osobisty tylko...
elroy napisał:
A sprzedający wyśle towar? Wpisał odbiór osobisty tylko...
Rozmawiałem telefonicznie, może wysłać, minimalne zamówienie zwój 50m.
W środę ma się zorientować co do kosztów wysyłki.

Daj znać, jak się dowiesz. 
Mógłbym wejść na jakieś 10m (muszę to jeszcze przemyśleć), ale sensowne byłoby, żeby te 50m zamówiła osoba, która ma możliwość sprawnego "przetworzenia" rurki na 4-5 chłodnic (ewentualnie za symboliczną opłatą) i dalszego rozesłania do chętnych.
irbis9 napisał:
Rozmawiałem telefonicznie, może wysłać, minimalne zamówienie zwój 50m.
A czy to na pewno jest miękka miedź? Z twardą rurką będzie cięęężka walka, żeby zrobić chłodnicę.
Na aukcji Allegro nr480695872 jest wystawiona do sprzedaży na metry rura miedziana miękka o przekroju 12mm w cenie 8zł za 1mb. Aukcja kończy się 21.11. o godz.19.02, jest jeszcze dostępne 9metrów.