Nie jesteś zalogowany.
Anteks napisz jak się to sprawuje. Czy masz może poruwnanie z oplotem ? JK
szło dobrze ale spróbowałem wężyka i pozostałem przy nim
Wracając do rurki myślałem nawet o usprawnieniach , a mianowicie zamiast 4 kolanek 90° chciałem zastosować 8 po 45° . Myślałem też o filtratorze kołowym, wygięciu rurki w koło , ale mam małą średnice otworu i mógłby być problem z wyciąganiem
Chyba kształt nie ma znaczenia. Można by było dać 2 poprzeczkidodatkowo, żeby zwiększyć powierzchnię, ale jak jest dobrze to lepiej nie ruszać. Chyba też o takim sposobie pomyślę. JK
wena napisał:
Chyba kształt nie ma znaczenia. Można by było dać 2 poprzeczkidodatkowo, żeby zwiększyć powierzchnię, ale jak jest dobrze to lepiej nie ruszać. Chyba też o takim sposobie pomyślę. JK
chyba że to będzie tylko kadź filtracyjna , bo jeśli zacierno-filtracyjna to poprzeczki bym nie polecał gdyż będzie problem z mieszaniem zacieru i możliwością przegrzania słodu na środku
No tu chyba masz rację. Ja jak to zastosuję to tylko do filtracji. JK
tak sobie myślę że okrągły też mógłby być , w miejscu wylewki i tak jest rozcięte więc dałoby sie włożyć do kega , a okrągły bo dokładniej przylegał by do wlkęsłego dna kega
Ja waże w garze 30 litrowym więc to co mi radzisz jest trochę na wyrost, ale dziękuję. Może mi sie to przyda na przyszłość. JK