Nie jesteś zalogowany.

hej 
Planuję rozpocząć budowę mojego małego browarku od wycięcia góry z kegów. Dwa pytania
1) Planuję to zrobić szlifierką kątową z tarczą do Inoxu 1mm. Dam radę ?
2) Nie chce mi się wyciągać fittingu. Czy są jakieś przeciwwskazania, żeby został na swoim miejscu ?
Dzięki za pomoc 
Radzę abyś znalazł dobrego spawacza KO.Zrobi to szybko i równo.Pokrywa może się przydać do czego innego.Szlifierką dobrze dekla nie wytniesz.Chyba że tniesz po obwodzie po spawie od uchwytu.Jeśli tak to dasz radę.Nie zapomnij dospawać uchwytów.

dziadek napisał:
Radzę abyś znalazł dobrego spawacza KO.Zrobi to szybko i równo.Pokrywa może się przydać do czego innego.Szlifierką dobrze dekla nie wytniesz.Chyba że tniesz po obwodzie po spawie od uchwytu.Jeśli tak to dasz radę.Nie zapomnij dospawać uchwytów.
Tak, zrobiłem małą próbę i szlifierką to będzie ciężko. A zwłaszcza wyjdą fale dunaju straszne
Dziś skontaktuję się z kuzynem żony który ma w tym doświadczenie i zobaczymy co i jak wyceni 
Wycinałem kątówką, tarcza 1mm, po całym zabiegu konieczne szlifowanie odpowiednią tarczą.
Fitting naciśnij w środku czymś twardym aby wypuścić z kega gazy, może być duże ciśnienie i przy cięciu można się nieźle przestraszyć i zrobić sobie krzywdę kątówką.
Ostatnio edytowany przez mark33 (18-07-2008 22:39:04)

Dzięki!
Biorę pod uwagę. Nie skontaktowałem się co prawda z kuzynem, ale może się okazać, że nie będzie miał ochoty cokolwiek wycinać i wtedy to mnie czeka:)
ps: A przy okazji jakie sugestie przy zacieraniu w kegu i jaka metodę filtracji stosujesz?

thobeta napisał:
Wycinarka plazmowa jest idealna.
Piękna sprawa